Премиерът Бойко Борисов заяви, че е готов да преразгледа мораториума за

...
Премиерът Бойко Борисов заяви, че е готов да преразгледа мораториума за
Коментари Харесай

Борисов предлага преразглеждане на мораториума за лекарствата

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е подготвен да преразгледа мораториума за новите медикаменти.

" Готов съм да предложа преразглеждане на мораториума. Ако в 1/3 от 28-те страни в Европейски Съюз има обещано лекарство, което се използва, ще го платим незабавно, с цел да го пуснем на пазара ", написа той в формалната си страница във Фейсбук, до момента в който е на посещаване в Брюксел. Реакцията е в отговор на думи на президента Румен Радоев от по-рано през днешния ден, съгласно който отхвърлянето от Народното събрание на ветото върху възбраната е цинично.

" Не смятам, че другите страни са лобисти или такива, каквито желаят да ни изкарат нас. Ние сме прогнозируемо държавно управление, не желая да си играят със страховете на хората ", написа още Борисов. " Ще го вкараме отново в Народното събрание и ще го решим, щом по този начин се пояснява, че видите ли, може човек да загине ", сподели той.

" Майка ми, Бог да я елементарни, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме каквото имахме тогава, с цел да купуваме по 8000 $ молекула, някакво свръхново лекарство, и на втората седмица дамата си умря ", сподели още министър председателят, представен от bTV.

Според него лобизмът е точно в новите медикаменти.

По отношение на коментара на президента Румен Радев дали потреблението на военно-транспортната авиация 2009-2012 година е оправдано, Борисов съобщи: " Не желая да се въвеждам в тази тематика. Това, което прави държавното управление, са политически решения, които сме взели. Имаме надлежно своите цели, които изпълняваме - ясно написани, казани, с които сме спечелили изборите ".

По отношение на визитата си в Брюксел министър председателят написа " Всички имаме интерес от това районът да бъде по-сигурен, по-стабилен и да отбелязва забележителен прогрес. С премиера на Естония Юрий Ратас обсъдихме осъществяването на програмата на Триото ръководи на Съвета на Европейски Съюз – Естония, България и Австрия. Имаме ясни цели, насочени към бъдещето и към реализиране на съответни резултати. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР